Argania spinosa

שמן הארגן מופק מגלעיני פרי עץ הארגן הגדל בדרום מערב מרוקו.

במרוקו, שמן הארגן הוא חלק מהמטבח המסורתי, הוא משמש למאכל ולבישול, ויש לו טעם אגוזי.

שמן ארגן נחשב לאנטי אייג'ינג טבעי, והוא מסייע למניעת הזדקנות של תאים ורקמות הגוף השונות.

ריפוי כללי

מחקרים הראו כי צריכה של כף שמן ארגן מפחיתה את רמות הכולסטרול על ידי הפחתת רמת הכולסטרול הרע והעלאת רמת הכולסטרול הטוב; מקטין סיכון למחלות לב וכלי דם ומונע התהוות של טרשת עורקים; מסייע בהורדת לחץ דם.

 

אנטי-אייג'ינג נפלא

הארגן מעולה גם לטיפוח העור, ולהגנה על העור מפני הזדקנות מוקדמת, כתוצאה מנזקי מזג האוויר ומנזקי קרינה. שמן ארגן מנטרל רדיקלים חופשיים, מגן על רקמות חיבור, משפר הזנה אל תאי העור ומעלה את רמת החמצן בהם.

 

שמן ארגן במיוחד לעור.

הארגן מתאים לשימוש למניעת קמטים לטיפול באקנה, פסוריאזיס, אקזמות שונות, עור סדוק ושפתיים סדוקות, מניעת סימני מתיחה וכוויות, הוא נפלא בתכשירים לעור הפנים, דוגמת סרום שמנים, בתוך קרם יום עשיר, במסכות טיפוח והזנה עם חימר ועוד.

 

הארגן המרוקאי

אצלנו הוא מוכר בעיקר בשל השפעתו הנפלאה לטיפוח השיער, שמן השיער המרוקאי.

ואכן, שמן הארגן הוא נפלא לטיפול בעור הקרקפת, מסייע להקל על גרד ויובש בקרקפת, לטפל בקשקשים ובקילופים, לטפח את השיער ולמנוע נשירה.

 

הרכב כימי

שמן ארגן מכיל כ-80% חומצות שומן חיוניות בלתי רוויות, כשהנפוצות ביותר הן אומגה 9 (חומצה אולאית) ואומגה 6 (חומצה לינולאית)

שמן ארגן עשיר במיוחד בויטמין E ובחומרים נוגדי חמצון, קרוטנואידים, חומצה פרולית, סטרולים (Spinasterol and Schottenol), פוליפנולים וסקוואלן.

 

זהו אחד השמנים הנפלאים ביותר לשימוש, הן במאכל והן בשגרת הטיפוח.