מלפפונים מוכרים היטב בעולם הטיפוח הטבעי. ניתן להשתמש במלפפון טרי לשם הרגעת אדמומיות ולהפחתת נפיחות (למשל להניח של פרוסות מלפפון טרי על העיניים ועור הפנים).

אבל האם שמעת של שמן מזרעי מלפפון?

השמן מופק מזרעי המלפפונים, נקיים ויבשים, בתהליך של כבישה קרה.

יש לו צבע זהוב, הוא צלול ובעל ניחוח רענן ועדין.

שמן זרעי מלפפון הוא שמן מופלא ורב-תכליתי, בשל פעולותיו כאנטי-בקטריאלי, אנטי-דלקתי ונוגד חמצון.

הוא שומר על מחסום ההגנה של העור, משפר את הגמישות ומוצקות העור, וכן מפחית סימני ההזדקנות בעור תוך הגברה של תהליכי התחדשות בתאים.

 

אז מה יש בשמן זרעי מלפפון שהופך אותו לכל כך מועיל לעור?

שמן זרעי מלפפון עשיר בטוקופרולים וטוקוטרינולים - תרכובות אורגניות, מסיסות שומן, המכונות לעתים קרובות ביחד "ויטמין E". והן עוזרות לשמור על גוון העור שלנו אחיד ובריא.

רכיבים אלו עוזרים בהגנה מפני קרני UV וזיהום סביבתי , מסלקים מהתאים רדיקלים חופשיים ומסייעים להפחתת דלקת ולהרגעת העור.

הם יעילים לשימוש במיוחד לאחר חשיפה לשמש, ומפחיתים אדמומיות וגרד.

פיטוסטרולים הם תרכובות טבעיות שמקורם מהצומח (קיימים בצמחים רבים, בהם זרעים, אגוזים וקטניות), ובמריחה מקומית, תרכובות אלו יסייעו לשיפור מראה העור. מחקרים הראו כי תרכובות אלו הן עוצמתיות, ולמעשה עוצרות את הפגיעה בייצור הקולגן עקב חשיפה לקרינת UV, ויותר מכך, הם אף מסייעים להגביר ייצור קולגן חדש, ועוזרים לשמור על גמישות העור ומוצקותו.

חומצות שומן מסייעות ליצור התחדשות התאים, עוזרות לשמור על עורנו במראה צעיר ובריא. הן פועלות כשומרי סף לתאים שלנו, שומרות על חומרים מזינים ומגנות מפני חיידקים מזיקים. חומצות שומן באות בכמה צורות:

חומצה לינולאית (אומגה 6) שהיא חומצת שומן חיונית (כלומר אינה מיוצרת בגוף באופן טבעי) החשובה למחסום העור בכך שהיא מגבירה את יכולת ההגנה מפני נזקי UV וזיהום, העלולים לגרום להיווצרות רדיקלים חופשיים. היא משפרת את רמת הלחות בעור, מגבירה יכולות ריפוי, ובעלת השפעה אנטי דלקתית יעילה.

חומצה אולאית שמסייעת לשמור על לחות בעור, היא מונעת איבוד של מים מהעור, ובכך עוזרת לשמור על העור בריאים, גמיש ומוצק.

חומצה פלמיטית - מסייעת להקל על הגירוי, ועוזרת לטפל במצבים שונים של פגיעה בעור, כמו דרמטיטיס ואקזמה. חומצה פלמיטית בעלת פעילות נוגדת חמצון חזקה, עוזרת לתהליכי התחדשות בעור ומפחיתה נראות של קמטים עדינים.

בנוסף לאלו, יש בשמן זרעי מלפפון גם כמויות קטנות יותר של חומצה לינולנית (חומצת שומן מסוג אומגה 3) וחומצה סטארית.

 

השפעתו המיטיבה על העור

בשל הרכבו המיוחד, שמן זרעי מלפפון יהיה בחירה מצוינת כמרכיב לחות, הזנה ומיצוק העור במוצרים הקוסמטיים השונים.

הוא מסייע להפחתת קמטוטים והגברת המוצקות והגמישות של העור. יעיל להרגעה ואיזון לעור יבש, אדמומי ומגורה, וכן לריפוי והרגעת העור במצבים של אקנה, באקזמה, פסוריאזיס.

שמן זרעי מלפפון עוזר למניעת סימני מתיחה ואפילו כטיפול יעיל לתיקון נזקי חשיפה לשמש, והבהרה של כתמי שמש.

 

אפשר גם בבית

תכיני לעצמך מסכה עם מלפפונים, לטיפוח העור, לניקוי וסילוק רעלים, לגמישות, לחות והזנה.

הנה מה שאת צריכה בשביל זה:

כפית חימר (איך עובדים עם חימר?)

כפית של מלפפון מרוסק (אפשר רק את המיץ, או שתשתמשי בכל העיסה)

20 טיפות של שמן זרעי מלפפון

2-3 טיפות שמן אתרי לבחירה.

 

ערבבי בקערה נקייה את כל החומרים עד לקבלת משחה אחידה.

תמרחי על הפנים בשכבה אחידה.

תמתיני 8-10 דקות ושטפי במים חמימים.

 

עונת המלפפונים החלה

 

שמן זרעי מלפפון - 10 מ"ל, 45 ש"ח