חמאת שיאה מופקת מהזרעים של פירות השיאה, הגדלים על עץ גדול, שנפוץ במדינות שונות באפריקה.

תושבי אפריקה משתמשים בחמאת השיאה מזה מאות שנים, הן כשומן טבעי ואיכותי למאכל והן כחומר גלם פופולרי לטיפוח העור והשיער.

 

למה קוראים לה חמאה, אם היא בכלל צמחית?

זה בגלל המרקם שלה.

חמאת שיאה היא שומן צמחי, מוצק ורך כאשר היא בטמפרטורת החדר. היא נמסה בקלות בטמפרטורה של כ-37 מעלות (חום הגוף), והכי קל להמיס אותה בסיר כפול או פשוט לשים קערה עם חמאת השיאה בתוך קערת מים מים.

הצבע של חמאת השיאה יכול להשתנות בין הסוגים השונים (בהתאם לאזור גידולה, במדינות אפריקה שונות), ונע מצהבהב, ירקרק ועד חום קרמי. 

גם הריח שלה יכול להשתנות. לעיתים נמצא חמאת שיאה בעלת ריח חזק, חריף משהו, עמוק ודומיננטי. לעיתים חמאת השיאה היא בעלת ריח אגוזי, אדמתי ועדין מאוד. 

 

רכיבים טבעיים בלבד!

חמאת השיאה מכילה חומצות שומן איכותיות שונות ורכיבים נוספים, בזכותם, יש לה תכונות נפלאות לריפוי ולטיפוח של העור, שאף הוכחו במחקרים קליניים רבים.

היא מרככת, מגמישה ומזינה את העור, ממריצה את זרימת הדם בעור, מסייעת להעשיר את רקמת העור בחמצן ואף מסייעת וממריצה את תהליך סילוק התאים המתים.

בנוסף, בחמאת שיאה יש ריכוז גבוה של רכיבים שאינם ניתנים לסיבון, ובעצם כך מתאפשרת הגנה מסוימת מקרינת השמש (בערך 3-4 SPF, כאשר משתמשים בחמאת שיאה גולמית).

עוד, לחמאת שיאה יש השפעה נוגדת דלקת, והיא יעילה מאוד לטיפול בכאבי שרירים, פרקים כואבים, לריפוי כוויות וחשיפת יתר לשמש, פצעים, דרמטיטיס, עור מגורה ועור יבש. 

אפשר ומומלץ להשתמש בחמאת השיאה לבדה, והיא תהיה נפלאה לעור יבש, סדוק, מגרד ומגורה, לכפות רגליים יבשות, ולעור מתקלף. היא תהיה נפלאה לשימוש בתקופת החורף, כשמזג האוויר יבש יותר והעור נוטה לגירודים ואדמומיות. אפשר לחמם מעט ולהמיס, ואז להוסיף לה קצת שמנים אתרים, בהתאם לצורך.

בשל היותה עשירה מאוד, אפשר לערבב אותה עם שמנים צמחיים נוספים או עם רכיבים טבעיים אחרים (הידרוסולים למשל), כדי לעדן את תחושת השומניות.

עם חמאת שיאה ניתן לרקוח מגוון מוצרים טבעיים, בהם מסכות לשיער, חמאת גוף, שפתונים טבעיים, סבונים מוצקים ועוד.
הנה מתכון לחמאת גוף סופר עשירה, שמתאימה בול למזג האוויר.

והנה מתכון לשפתון איכותי, לטיפול ושמירה על השפתיים.

 

לא בטוחים איפה יש חמאת שיאה אמיתית?

כאן תמצאו