סקוואלן הוא חומר שנוצר בעור שלנו באופן טבעי. זהו חומר שומני וקליל, הוא חסר צבע וריח והוא עשיר בנוגדי חמצון.

יצור הסקוואלן בעור נועד כדי להגן מפני אובדן של לחות מהעור, והוא מסייע להגנה על הגוף, והעור בפרט, מפני רעלים סביבתיים.

 

הגנה טבעית לעור

הסקוואלן הוא חומר שנוצר בגוף באופן טבעי. זהו חומר שומני , קליל, חסר צבע וחסר ריח, הוא עשיר בחומרים נוגדי חמצון, מאט תהליכי הזדקנות בעור, והוא מסייע לריכוך ולשמירה על העור.

הסקוואלן הוא מהשומנים הנפוצים ביותר שמיוצרים בעור שלנו, והוא מהווה כ-10% מהסבום שעל העור, והוא אחד החומרים הנפלאים לשימוש גם במוצרי טיפוח טבעיים.

הגוף מייצר את הסקוואלן בעור כדי למנוע אובדן של לחות, וכדי להגן על הגוף, והעור בפרט, מפני רעלים סביבתיים.

לצערנו, כמות הסקוואלן המיוצרת בגוף פוחתת עם הגיל, והחל משנות ה-20 נוצר פחות סקוואלן בשכבות העור, דבר שמשפיע כמובן על מראה העור ועל גמישותו ורכותו, לכן אני נוהגת להוסיף את הסקוואלן הטבעי למוצרי הטיפוח השונים שאני רוקחת.

 

שימוש מומלץ

אני ממליצה על שימוש יומי קבוע בסקוואלן, כדי לסייע לשמור על העור ולשפר את החיוניות שלו.

הוספה של סקוואלן לסרום או קרם לחות טבעי (בריכוז של כ-2% עד 5%), תעזור להפחית קמטים ולהעלים צלקות, למנוע נזקים בעור בעקבות חשיפה לשמש, ובנוסף, הוא מעניק לעור מראה אחיד ובריא.

הסקוואלן מסייע לטפל בבעיות עור, למשל אקנה, הן בשל יכולתו להפחית ייצור של עודף שומניות בעור, והן בשל היותו חומר אנטי-בקטריאלי שמסייע במניעת זיהומים בעור.

 

סקוואלן צמחי


הגילוי הראשון של הסקוואלן ותכונותיו המרפאות היה לפני יותר מ-50 שנה, והוא נמצא בשומן של לווייתנים.

היום כמובן, מקורות הסקוואלן הם שונים, והסקוואלן שאיתו אני עובדת בקוסמטיקה הטבעית מופק ממקורות צמחיים שונים, כגון זיתים, נבט חיטה, סובין אורז ועוד.

הוספה של סקוואלן לתוך מוצרי הטיפוח והקוסמטיקה הטבעיים שלנו מדמה את התחושה של הלחות הטבעית שבעור, הוא חודר לשכבות העור ביעילות ובשל כך הוא משפיע במהירות על מראה העור.

השימוש בסקוואלן מתאים לכל סוגי העור, ואני מוסיפה אותו לכל מוצרי הטיפוח שאני רוקחת, בהם סרום התחדשות לעור, קרם לחות ליום, סרום לשיער, חמאת גוף ועוד.

 

לרכישה- סקוואלן 10 מ"ל- 38 ש"ח